Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΝΤΕΚΑΦΕ"Ι"ΝΕ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ...!!





Έχει επικρατήσει η άποψη πως ο ντεκαφε¨ι¨νέ είναι λιγότερο επικίνδυνος απο τον κανονικό καφέ που περιέχει καφε¨ί¨νη.Ωστόσο οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για να βρουν τον τρόπο αποκαφενοποίησης  και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό,κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα.Ο ντεκαφεινέ παράγεται απο την ποικιλία ROBUSTA,ενώ ο καφές που περιέχει καφείνη,προέρχεται απο την ποικιλία ARABICA και οι καρποί του ειναι λιγότερο δυνατοί.Ο ντεκαφεινέ κατηγορείται πως ευνοεί τον κίνδυνο εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου κατα 10 % σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε.Αυτό ίσως οφείλεται σε κάποια άγνωστη χημική ουσία που περιέχεται στους καρπούς του.Με την κατανάλωση του τα ποσοστά λίπους στον οργανισμό,αυξήθηκαν.Η χοληστερόλη δε μεταβλήθηκε ,άρα και εκεί δεν έχει κάποια επίδραση και δε χρειάζεται να αλλάξουμε τον καφέ μας με ντεκαφεινέ.Εάν όμως τα ποσοστά λίπους αυξάνονται συνεχώς και το ίδιο και η απολιποπρωτείνη Β,θα υπάρξει πολύ σοβαρός κίνδυνος για την υγεία.Ακόμη υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν βγεί στο φώς και δεν γνωρίζουμε όσα θα θέλαμε για τον ντεκαφεινέ.Τα μέχρι τώρα δεδομένα όμως,μας δείχνουν πώς όχι μονο δεν είναι ακίνδυνος ,αλλά μπορεί να αποδειχθεί και πίο επικίνδυνος απο αυτόν με καφείνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου