Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΤΑΡΑΞΑΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ




Το ταραξάκο είναι ενα πολυετές,ποώδες φυτό το οποίο γνωρίζουμε και με τις ονομασίες πικραλίδα, αγριοράδικο ή δόντι λιονταριού..Συχνά το χρησιμοποιούμε ώς σαλάτα αφού τα φύλλα του τα βρίσκουμε σε ορεινές περιοχές και σε λιβάδια.Το ύψος του δεν ξεπερνά τα 25 εκατοστά και χαρακτηριστικό του είναι το κίτρινό του άνθος.Υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες του τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.

Θεωρείται απο τους επιστήμονες φαρμακευτικό μιας και η δράση του είναι ισχυρή και πολύπλευρη.Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως αφέψημα και περιέχουν βιταμίνη Α,c,d σίδηρο,κάλιο,μαγνήσιο και πολλά ακόμη συστατικά απαραίτητα για την υγεία μας.Το συστατικό της μαννιτόλης που περιέχεται,μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης.Άλλες γνωστές ιδιότητές του είναι:η τόνοση της λειτουργίας του ήπατος,αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας,μείωση χοληστρερόλης,καταπολέμηση κατακράτησης υγρών,καλή λειτουργία χολής,απομάκρυνση τοξινών,καταπολέμηση αδυναμίας,έλεγχος σακχάρου σε άτομα με  διαβήτη,δράση κατά του ιού του έρπητα.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΛΗ ΜΟΥ ΜΑΡΙΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ!

    ΣΧΟΛΙΟ : ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΥΠΕΡΕΧΕΙ Η ΚΡΗΤΗ!!!!!!! ΟΙ ΠΙΚΡΑΛΙΔΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΛΑΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ!!!!! ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΥ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΧΟΡΤΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!!!
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ DR ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ MD , PHD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ.ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΣΑΛΑΤΑ,ΕΝΝΟΩ ΒΡΑΣΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΚΙ.ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν βγείτε σε οποιαδήποτε πεδινή ή ορεινή περιοχή της χώρας θα βρείτε μεγάλες ποσότητες από το συγκεκριμένο φυτό . Και ναι όλοι μας είτε Κρητικοί είτε από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας είμαστε κια ζούμε στην επαρχία πολύ εύκολα βρίσκουμε και συχνά καταναλώνουμε είτε το συγκεκριμένο φυτό είτε άλλα όπως π.χ. η αντράκλα χρόνια τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή