Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ο ΚΑΦΕΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ?



 Σύμφωνα με έρευνα 17 χρόνων,φαίνεται πως η κατανάλωση 2 φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του ενδομητρίου.Η Dr friberg και η ομάδα της,εξέτασαν δείγμα 60634 γυναικών μεταξύ των ετών 1987-1990 και ξανά το 1997.
 Μόλις το 1% ανέπτυξε καρκίνο και ο μέσος όρος της ηλικίας τους ήταν 67 χρόνια.Τα μεγαλύτερα αποτελέσματα φάνηκαν σε γυναίκες υπέρβαρες και παχύσαρκες.Κάθε επιπλέον φλιτζάνι καφέ μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου 10%.Για τις υπέρβαρες αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 12 % και για τις παχύσαρκες στο 20%.
Ίσως ο καφές επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου,τα οιστρογόνα και τα κύτταρα του λίπους,παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση του καρκίνου.Ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται για να έχουμε περισσότερα αποτελέσματα και αξιόπιστα.

4 σχόλια:

  1. Ακριβως Mαρια, ο καφες και σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο το πρασινο τσαι περιεχουν τανινες, κατεχινες, επιγαλοκατεχινες και αλλες πολυτιμες ουσιες που ειναι ισχυρα αντιοξειδωτικα και ταυτοχρονα "χυλοποιητες" του σιδηρου, ουσιες δηλαδη που απομακρυνουν τον σιδηρο απο τον οργανισμο μας.
    Εχει αποδειχθει πως ο σιδηρος παροτι απο τα πολυτιμοτερα μεταλλα συσσωρευεται στον οργανισμο με την παροδο του χρονου και στις μεγαλυτερες ηλικιες οι περισσοτερες συγχρονες ασθενειες οπως παρκινσον, αλτζχαιμερ, αυτοανοσα, καρκινος, εγκεφαλικα, διαβητης τυπου Β κ.α. συνοδευονται απο αυξημενη συγκεντρωση σιδηρου στην περιοχη που φλεγμονει!
    Οι γυναικες βεβαια λογω του εμμηνου κυκλου σας χανεται καποια ποσοτητα αιματος και μαζι το σιδηρο που αναλογει, πιστευεται μαλιστα αυτος ειναι κι ο λογος που ζειτε περισσοτερο απο τους ανδρες!
    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ...ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ.ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ...!!!ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλα ηθελα να εξηγησω τον τροπο δρασης του καφε παρα να μπω σφηνα στο τοσο ωραιο θεμα σου!
    Αν και δεν εχω υποψιν μου για ποια ερευνα μιλας οριστε καποιες αλλες σχετικες ερευνες για τον καρκινο του ενδομητριου και τον καφε:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19107932

    http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=20738189

    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΔΗΜΗΤΡΗ,ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή