Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΝΤΕΚΑΦΕ"Ι"ΝΕ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ...!!





Έχει επικρατήσει η άποψη πως ο ντεκαφε¨ι¨νέ είναι λιγότερο επικίνδυνος απο τον κανονικό καφέ που περιέχει καφε¨ί¨νη.Ωστόσο οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για να βρουν τον τρόπο αποκαφενοποίησης  και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό,κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα.Ο ντεκαφεινέ παράγεται απο την ποικιλία ROBUSTA,ενώ ο καφές που περιέχει καφείνη,προέρχεται απο την ποικιλία ARABICA και οι καρποί του ειναι λιγότερο δυνατοί.Ο ντεκαφεινέ κατηγορείται πως ευνοεί τον κίνδυνο εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου κατα 10 % σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε.Αυτό ίσως οφείλεται σε κάποια άγνωστη χημική ουσία που περιέχεται στους καρπούς του.Με την κατανάλωση του τα ποσοστά λίπους στον οργανισμό,αυξήθηκαν.Η χοληστερόλη δε μεταβλήθηκε ,άρα και εκεί δεν έχει κάποια επίδραση και δε χρειάζεται να αλλάξουμε τον καφέ μας με ντεκαφεινέ.Εάν όμως τα ποσοστά λίπους αυξάνονται συνεχώς και το ίδιο και η απολιποπρωτείνη Β,θα υπάρξει πολύ σοβαρός κίνδυνος για την υγεία.Ακόμη υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν βγεί στο φώς και δεν γνωρίζουμε όσα θα θέλαμε για τον ντεκαφεινέ.Τα μέχρι τώρα δεδομένα όμως,μας δείχνουν πώς όχι μονο δεν είναι ακίνδυνος ,αλλά μπορεί να αποδειχθεί και πίο επικίνδυνος απο αυτόν με καφείνη.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!!!

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΕ ΦΡΟΥΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΥΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ?ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ.ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΑΣ ΔΙΝΩ 2 ΠΟΛΥ ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ.

 ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ ΜΕ ΡΟΥΜΙ:
ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΙΛΟ ΩΡΙΜΑ ΣΥΚΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΤΕΤΑΡΤΑ,500 ΓΡΑΜ.ΖΑΧΑΡΗ ΞΑΝΘΗ,50 ml ΜΑΥΡΟ ΡΟΥΜΙ.

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα σύκα και τη ζάχαρη και τα βράζετε.Μόλις αρχίσουν να κάνουν θόρυβο,χαμηλώνετε την ένταση στην εστία και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει(περίπου 35').
  •  Απλώνετε λίγη μαρμελάδα  σε ένα πιατάκι για να κρυώσει και ελέγχετε αν έχει δέσει αρκετά.(Δεν πρέπει να παραβράσει).
  •  Στο τέλος προσθέτετε το ρούμι και συνεχίζετε το βράσιμο 5' σε χαμηλή φωτιά.Αποσύρετε τη μαρμελάδα απο τη φωτιά και τη μοιράζετε σε αποστεειρωμένα βάζα. 





ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΕΠΟΝΙ:

ΥΛΙΚΑ:
3 ΜΙΚΡΑ ΠΕΠΟΝΙΑ.500 ΓΡΑΜ.ΖΑΧΑΡΗ,4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ,2 ΜΠΑΝΑΝΕΣ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

  • Παίρνετε τη σάρκα των πεπονιών και την καθαρίζετε απο τα κουκούτσια .Την κόβετε σε μικρά κομματάκια και τη ζυγίζετε (βγαίνει ενα κιλό περίπου).Υπολογίζετε οτι χρειάζεστε για τη μαρμελάδα τη μισή ποσότητα ζάχαρης δηλαδή 500 γραμ.
  •   Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το πεπόνι ,το μισό χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη.Τα βράζετε 30'πιέζοντας το φρούτο για να λιώσει.Κατόπιν αφήνετε τη μαρμελάδα  να σταθεί 24 ώρες.
  •   Την επόμενη μέρα κόβετε τισ μπανάνες σε ροδέλες και τις περιχύνετε με το υπόλοιπο χυμό του λεμονιού.Ξαναβράζετε τη μαρμελάδα για να δέσει και προσθέτετε τις μπανάνες.